Jumaat, 10 November 2017

Cara Buat duit dengan Bitcoin dan Ethereum.

Cara buat duit digital atau cara mengumpul bitcoin dengan survey online,buat duit online tanpa modal.

Apakah itu bitcoin?
Bitcoin merupakan digital currency atau dalam bahasa melayunya adalah matawang digital.
Bitcoin ni perlu di mining/ di gali untuk mendapatkannya. Anda perlukan peralatan untuk menggali yang mana peralatan ini di boleh di beli di laman-laman amazon,ebay dan sebagainya.

Untuk apa bitcoin ini di kumpulkan?
Bitcoin digunakan sebagai matawang untuk pembelian di internet dan boleh di tukarkan untuk menjadi matawang rasmi ke mana-mana bank yang menerima tukaran. Sehingga hari ini bitcoin boleh di jual dan di masukkan duit ke dalam bank-bank di malaysia seperti Maybank,Cimb dan sebagainya.


Berapakah nilai 1 Bitcoin  ditukarkan dengan matawang Malaysia
Ketika artikel ini ditulis kadar tukaran bitcoin kepada ringgit malaysia 1BTC bersamaan dengan Rm32,000. Yang mana pada awal tahun 2017 nilainya hanyalah Rm3200 / Bitcoin. Bayangkan anda mempunyai 10 Bitcoin pada Januari 2017 nilai wang anda pada november 2017 adalah Rm320,000.00

Berapa tinggi bitcoin boleh di capai?
Sehingga hari ini kita tidak dapat menjangkakan berapa tinggi harga bitcoin namun pakar-pakar kewangan menjangkaan harga boleh mencecah 30000usd / Rm100000 pada tahun 2018.

Apakah Ethereum?
Sama seperti bitcoin. Namun ia nya masih baru dan harganya masih rendah. Namun di jangkakan matawang ethereum akan menyaingi bitcoin. Untuk makluman harga erthereum kita artikel di tulis hanya Rm1300/ 1 Erthereum.

Boleh kah anda mendapatkan bitcoin tanpa menggali? 
Jawapannya adalah boleh dengan melaburkan duit anda untuk membeli bitcoin.

Ada cara mudah untuk mendapatkan bitcoin?
Ni saya ajar anda cara mudah untuk mendapatkan bitcoin. Anda tak perlu mining pun untuk dapatkan bitcoin. Anda hanya perlu menjawab survey online dan task online kemudian anda tukarkan duit anda ke dalam payza dan labur duit anda untuk dapatkan bitcoin di sini.

Cara-cara untuk mendapatkan Bitcoin matawang digital.

1. (Daftar di sini untuk kerja online menjawab survey dan task online)


2. Transfer duit anda di survey online ke dalam akaun payza
(Daftar akaun anda di Payza di sini)


3. Tukar wang anda dari akaun payza ke dalam akaun luno 
Untuk tukar matawang ke bitcoin. Anda perlu jumlah sebanyak Usd 20 
(Daftar akaun Luno disini)


Anda kini menyimpan bitcoin.
Sekiranya anda ingin menjual duit bitcoin lakukkan transaksi di sini 
kemudian keluarkan duit anda ke bank di malaysia antaranya Maybank ,CIMB. 

Buat duit online mudah 
Semoga anda berjaya

Rabu, 19 April 2017

Ipanelonline malaysia 2017

Dah lama rasanya tak menulis mengenai ipanel online malaysia.
tuk pengetahuan semua survey platform ni ada di merata dunia di mana syarikat berfungsi untuk mengumpulkan data untuk company-company supaya diorang boleh mereka bentuk,mencipta alatan,menawarkan perkhidmatan mengikut kehendak pengguna.

Ipanelonline malaysia adalah syarikat china yang beroperasi di malaysia.
apa feadah menyertai ipanelonline survey ni??

1. Anda akan di bayar mengikut harga survey yang di tawarkan. Ada survey Rm1 sehingga survey berharga Rm20.
2. Meningkatkan pengetahuan anda.
3. Anda dapat duit dengan menjawab survey.
4. Anda dapat duit dengan affiliate,

Bukti bayaran dari survey online?


Bagaimana ianya di bayar?
Anda perlulah mempunyai akaun paypal di mana company akan mebayar upah kerja anda menjawab survey melalui akaun paypal. Dari akaun paypal anda boleh transfer duit terus ke dalam akaun mana2 bank anda di malaysia ni seperti maybank,rhb,bsn dan sebagainya.

Semua orang boleh join ke?
Ya semua boleh join.

Bagaimana nak daftar jawab survey dapat duit ni?
Sila daftar dengan klik button di bawah

Khamis, 12 Januari 2017

Bukti Bayaran Shopback Malaysia

Hi kat sini nak berkongsi ilmu sikit tentang cara mendapatkan semua duit untuk setiap pembelian barangan online di malaysia ni.. Boleh tengok di blog saya ye. Bukti bayaran shopback malaysia..(klik pada gambar ye)

Khamis, 5 Januari 2017

Buat Duit Online tahun 2017

Hi semua...
Baru-baru ni kita di kejutkan dengan kejatuhan nilai ringgit malaysia.Sebagai orang yang buat duit online di bayar dalam USD berita ni sangat menguntungkan.. mana kan tidak kalau dulu 100usd baru Rm320..sekarang ni 100 Usd bersamaan dengan Rm435. Jauh bezanya.
Banyak faktor yang menjadikan kejatuhan nilai ringgit malaysia antaranya Isu rasuah kepimpinan negara,1MDB,Tun Mahatdir,Ekonomi global yang tidak setabil,kemenangan trumph dan lain-lain lagi.Benda ni semua meningatkkan kos sara hidup rakyat. Rakyat terbeban dengan kekangan kewangan.

So sebagai rakyat biasa kita kena cari alternatif untuk meningkatkan pendapatan kita antaranya kena buat macam-macam kerja. Blog sy mengajar anda untuk meningkatkan pendapatan dengan menjana duit online. Perlukan Modal ke? Tak perlukan modal pun 100% saya jamin anda boleh buat duit online tanpa modal. Ni bukti earning sy tahun lepas.. Alhamdulillah dapat 910Usd.. Bersamaan dengan Rm 3958 lebih kurang sebulan Rm 300++..
Anda cuma perlu jawab Survey, Klik Iklan,Buat task,Buat offer di depan komputer je. Tak perlu jumpa orang lain pun tuk buat kerja. Kalau anda rajin dan nak earning banyak carik la referral.
Anda cuma perlukan komputer/smart phone,talian internet,akaun paypal untuk terima duit online.
Macamana nak daftar? klik pada gambar di bawah,lepas tu sign up dan verified akaun anda. Saya akan hantar panduan buat duit online 2017 kepada anda secara percuma dalam bentuk pdf untuk anda lebih memahami cara buat duit online ni.

 Selamat Mencuba dan selamat berjaya membuat duit online tahun 2017.

Kat sini ada satu lagi survey site yang membayar duit online namun dibayar dalam bentuk Rm ke Usd ke dalam paypal.Boleh cuba juga bagi yang berminat 

Jumaat, 11 November 2016

Kadar tukaran duit malaysia jatuh ke paras terendah sejak 10 tahun lepas.

Sekadar berkongsi rekod kadar tukaran duit malaysia. Hari ini 11/11/2016 di mana currency malaysia jatuh ke tahap terendah bagi tempoh 10 tahun sebelum ini iaitu Rm 4.5432 setakat waktu artikel ini di tulis.
*Untung la sapa ada USD tukar kepada MYR. Melalui kerja2 online yang saya buat pagi td sy tukar ke dalam akaun maybank saya iaitu sebanyak 67USD. Rugi pulak tukar awl2 pagi td.
* So untuk semua yang berminat nak tambah pendapatan tanpa modal dengan menjawab survey2 online korang boleh mendaftar di sini. Jawab survey,buat kerja online pun boleh dapat duit.duit online terus ke akaun anda.
Serius tak main-main.
Di jamin 100% tanpa keluarkan modal.
JAWAB SURVEY/KAJI SELIDIK DI BAYAR TUNAI KE AKAUN ANDA


Khamis, 3 November 2016

Betul ke boleh buat duit online tanpa modal???soalan yang selalu orang tanya buat duit online

Hi semua...
Ni soalan-soalan yang saya selalu dapat bila orang tny betul ke boleh buat duit online tanpa modal?
jawapannya betul tak tipu...buat duit online dalam usd lagi tau..
selalu saya jawab soalan ni tapi hari ni saya nak kongsikan pengalaman kawan-kawan online money makers..





Credit to azmirpg... nice story bro..join dah 3 tahun dah earn USD 2607
kalau kali Rm4.20 dah dekat Rm11000..ok la kerja partime setahun dapat Rm4000..

Jom tambah duit poket dengan menjawab survey online daftar percuma je tanpa modal.


Nak Buat duit dengan menjawab survey di bayar USD


Kat sini cara buat duit online di bayar MYR tapi tukar ke paypal dalam USD
Boleh email saya untuk maklumat lanjut mengenai survey online.
Email saya : idoformoney@gmail.com

Selasa, 6 September 2016

Website Survey paid in USD work as usual


Buat semua yang masih tercari-cari cara menjana income/duit dengan menjawab survey anda boleh mendaftar di sini. Daftar percuma tanpa modal..

Bukti bayaran transaction sebanyak 83 kali. 
Anda hanya perlukan 
* Komputer
*Internet
*Akaun Paypal 

Jumaat, 2 September 2016

Apa itu affiliate marketing?cara buat duit dengan affiliate..(Online Survey)

Affiliate marketing adalah sejenis pemasaran yang memberikan feadah kepada orang yang memperkenalkan kepada orang lain.
Contohnya : Syarikat A menjual barangan, Ahmad memperkenalkan ali untuk berurusan dengan syarikat A. Sebagai ganjaran Ahmad mendapat komisyen dari syarikat A.

Bagaimana cara buat duit dengan Affiliate dengan survey online?
Setiap laman survey online ada memaparkan affiliate link. Setiap ahli boleh memperkenalkan kepada ahli lain dan sebagai upahnya ahli tersebuat layak menerima komisyen dari syarikat pembekal survey.

Apakah Syarikat pembekalan survey?
Di sini saya kongsikan syarikat yang membekalkan survey dan program affiliate percuma.
Laman survey yang membayar dalam USD.
(Klik pada gambar untuk menyertai PERCUMA,buat duit tanpa modal)

Laman Survey yang membayar dalam Ringgit Malaysia(Rm)
(Klik pada gambar untuk menyertai PERCUMA,buat duit tanpa modal)

Benarkah Syarikat survey ini membayar ahli?
Ya benar,syarikat-syarikat ini memang betul-betul membayar atas usaha kita.Semua transaction bulan merdeka ni..huhu....ni adalah bukti bayaran survey online.

Adakah ianya betul2 percuma??
Ya, daftar dan jawab survey atau buat kerja-kerja online yang menjana duit,

Apakah keperluan menyertai survey online ini?
Mudah je hanya perlu komputer@laptop@smartphone,internet dan akaun paypal. Kenapa perlu akaun paypal adalah kerana company survey adalah dari luar negara bagi membuat bayaran kepada kita adalah melalui paypal. (Cara mendaftar paypal secara percuma)

Bagaimana nak daftar?
Klik gambar di bawah dan daftar(sign up).

Survey online membayar dalam USD. Survey Online membayar dalam RM
                

Good luck semua....Semoga kita sama2 berjaya menjana duit online...